понеділок, 11 березня 2024 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб відзвітував про ситуацію на передовій - свіже зведення

Генштаб відзвітував про ситуацію на передовій - свіже зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 747-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення, повідомив уранці 11 березня Генеральний штаб Збройних сил України.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по зенітному ракетному комплексу противника", - звітує Генштаб.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів, двох станціях радіоелектронної боротьби росіян, а також по двох засобах протиповітряної оборони ворога.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видання Der Spiegel розкритикувало укріплення ЗСУ на фронті

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Терни, Ямполівка, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та східніше Часового Яру Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 17 атак РФ у районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Урожайного Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 25 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбили три атаки противника в районах південніше Новодарівки та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішні штурмові дії.

У ніч проти 11 березня російські окупанти атакою дронів намагалися здійснити максимально потужний удар по Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб відзвітував про ситуацію на передовій - свіже зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути