понеділок, 05 червня 2023 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 467-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, повідомив уранці 5 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень.

"Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження ворожого особового складу. Наші захисники знищили шість ворожих розвідувальних дронів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління РФ, два райони зосередження озброєння та військової техніки, чотири склади боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та чотири станції радіоелектронної боротьби противника", – йдеться у повідомленні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках минулої доби ворог здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон України в районі населеного пункту Зелене Харківської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка на передовій наразі без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну з землі і з повітря. Є жертви

На Куп'янському напрямку протягом доби, що минула, противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку Іванівського, але успіху не мав. На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Запорізькому та Херсонському напрямках агресор продовжує вести оборонні дії.

В Міністерстві оборони знову заінтригували повідомленням про початок контрнаступу ЗСУ.

Зокрема, заступниця міністра Ганна Маляр зазначила, що оголошення про початок контрнаступу Збройних сил України не буде. Про це вона написала у соцмережах. Вона також опублікувала відео з українськими бійцями, які закликають до тиші.

Водночас у США вважають, що очікуваний контрнаступ Збройних сил України призведе до того, що Київ поверне стратегічно важливу територію.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути