середа, 11 травня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової

Генштаб повідомив останні новини з передової
Триває 77 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на продовженні наступальних дій.

Їх мета незмінна - взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сіверськодонецьк, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 11 травня.

"Не припиняє штурмових дій на Лиманському, Сіверськодонецькому, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському напрямках за підтримки підрозділів ствольної та реактивної артилерії.
У Маріуполі ворог блокує наші підрозділи у районі заводу "Азовсталь". За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії. Завдає ракетно-бомбові удари", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антисанітарія й відкриті рани. Ліків - нема: показали фото скалічених бійців "Азову"

На Ізюмському напрямку угруповання окупаційних військ зосереджує зусилля на нанесенні вогневого ураження нашим підрозділам.

На зазначеному напрямку діють загарбники зі складу окремих підрозділів першої танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу. 29-ї, 35-ї, 36-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ, за даними командування.

У Сіверськодонецьку російські загарбники перебили магістральний газопровід. Окупанти гатили артилерією і системами залпового вогню. Зараз місто залишилося без газопостачання, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Газопостачання - це єдине, що залишалося в місті з комунікацій у робочому стані, зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути