середа, 10 квітня 2024 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив останні новини з передової: свіже зведення

Генштаб повідомив останні новини з передової: свіже зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 777-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 83 бойових зіткнення, повідомив уранці 10 квітня Генеральний штаб Збройних сил.

"Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу та трьох засобах протиповітряної оборони окупантів", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Роботине утримують бійці ЗСУ" - військові закликали фільтрувати заяви про "успіхи" росіян

На Куп'янському напрямку захисниками відбито три атаки противника в районах населених пунктів Кислівка, Іванівка Харківської області та Андріївка Луганської області.

На Лиманському напрямку воїнами відбито три атаки ворога в районі населеного пункту Терни Донецької області, де росіяни намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбито 29 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Окупанти намагалися вибити там наші підрозділи із займаних рубежів.

На Авдіївському напрямку відбито 14 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі та Уманське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне де ворог, 28 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку російські окупанти п'ять разів атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку Росія не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби, ворог здійснив безуспішну атаку позицій наших військ.

На сході України війська РФ намагаються наступати особливо активно, тож найближчі місяці на фронті будуть непростими.

Воєнні дії відбуваються по всій лінії фронту, однак окремим напрямком стоїть український Схід, Донецька і Луганська області. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив останні новини з передової: свіже зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути