Ексклюзиви
четвер, 20 липня 2023 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив хороші новини з передової

Генштаб повідомив хороші новини з передової
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 512-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 20 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби там відбулося близько 30 бойових зіткнень.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу. Наші захисники знищили два розвідувальні БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ ворога", – йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW пояснили, чому ворог відступає під Бахмутом

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. На Бахмутському напрямку ЗСУ успішно відбили атаки противника в районі Богданівки.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Невельського.

На Мар'їнському напрямку, попри ворожі авіаційні удари та вогонь артилерії, Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар'їнки та Красногорівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі північніше Приютного Запорізької області.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У ніч проти 20 липня в Одесі та Миколаєві пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Є загиблі. У Миколаєві поранення отримали 18 людей, серед яких четверо дорослих та п'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути