вівторок, 04 квітня 2023 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив українців про нову небезпеку

Генштаб попередив українців про нову небезпеку
Ворог і надалі використовує тактику терору. Фото: pixabay.com

Розпочалася 405-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби противник завдав трьох ракетних та 21 авіаційного удару, повідомив уранці 4 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. А також здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

"Ворог і надалі використовує тактику терору. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

Авіація сил оборони минулої доби завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито ворожий розвідувальний безпілотник. Ракетники і артилеристи ЗСУ водночас уразили район зосередження живої сили противника.

Російські окупанти на фронті на Донбасі продовжують обмежені наземні атаки на лінії Сватове – Кремінна у Луганській області. Пропагандисти вкотре заявили, що російська армія на Луганщині нібито досягла незначних успіхів на північний захід від Кремінної.

Інші угруповання загарбників вели наступ на Бахмут та його околиці, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ворог водночас відійшов від деяких позицій на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив українців про нову небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути