вівторок, 27 вересня 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив українців про нові атаки з боку РФ

Генштаб попередив українців про нові атаки з боку РФ
З самохідних гармат "Піон" українські захисники "мінусують" російську армію. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 26 вересня, Росія продовжила завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та оселях мирних українців.

Загроза авіаційних та ракетних ударів окупантів зберігається на всій території України. Про це попередив Генштаб Збройних сил України вранці 27 вересня.

Упродовж 26 вересня противник завдав дев'ять ракетних та 22 авіаційних удари, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Залучив також ударні БпЛА в районі населеного пункту Біленьке Одеської області.

Від атак постраждало понад 50 населених пунктів. Серед них Слов'янськ, Краматорськ, Соледар, Авдіївка, Новопіль, Запоріжжя, Марганець, Мусіївка, Кривий Ріг, Нікополь, Потьомкине, Осокорівка, Миколаїв, Очаків та Біленьке.

"Тривають обстріли позицій наших військ вздовж лінії зіткнення, в окремих районах окупанти намагаються відновити втрачені позиції, ведуть повітряну розвідку", – додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни повністю закрили на в'їзд та виїзд окуповану частину Херсонщини

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії.

На Слобожанському напрямку було гаряче в районах населених пунктів Баранівка, Уди, Гатище, Вовчанськ, Дворічне, Кучерівка, Петропавлівка та Сенькове.

На Краматорському напрямку ворог атакував Старий Караван, Озерне, Сіверськ, Спірне, Роздолівку та Веселе.

На Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмутське, Григорівку, Бахмут, Веселу Долину, Зайцеве, Майорськ та Юр'ївку. На Авдіївському напрямку – Авдіївку, Водяне, Опитне, Красногорівку, Мар'їнку та Новомихайлівку.

На Новопавлівському напрямку під ударом росіян опинилися населені пункти Золота Нива, Вугледар, Павлівка та Єгорівка.

У ніч на 27 вересня російські окупанти поцілили ракетами в об'єкти інфраструктури Запоріжжя. Внаслідок ворожої атаки сталася пожежа. Є постраждалі. Дані щодо їхньої кількості та руйнувань уточнюються.

Цієї ночі російські війська двічі обстріляли Миколаїв. Прильоти були у різних районах міста. Пошкоджена низка цивільних об'єктів, зокрема житлові будинки та магазини, а також мережі водопроводу.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив українців про нові атаки з боку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути