Ексклюзиви
субота, 29 червня 2024 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту: ключове зі зведення

Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту: ключове зі зведення
Наші захисники жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку. Фото: Генштаб

З початку доби найбільше ворог атакує на Покровському напрямку. Тут відбулося майже 30% від загальної суми у 47 бойових зіткнень по всій лінії фронту.

Наші захисники жорстко відповідають на штурмові і наступальні дії загарбників, знищують піхоту та техніку. Про це вдень 29 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. Зокрема, ворог завдав удару шістьма КАБами по Вовчанську, чотирма - у район Веселого, а одну авіабомбу скинув неподалік Липців.

Наразі, на Харківському напрямку відбито чотири атаки окупантів у районі Вовчанська. Дві, там же, ще тривають.

На Куп'янському напрямку продовжується бій біля Стельмахівки. Також російські терористи бомбардують райони Куп'янська, Стельмахівки та Петропавлівки - у сумі застосували вісім КАБів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантів поступово витісняють з Вовчанська - військовий експерт

На Лиманському напрямку з початку доби ворог здійснив три спроби покращити тактичне положення біля Невського. Бойові дії тривають. У район Сіверська противник завдали авіаудару трьома КАБами.

На Покровському напрямку, як і останнім часом загалом, найвища інтенсивність атак ворога. Загальна кількість бойових дій з початку доби тут зросла до 13. Зараз п'ять боєзіткнень тривають у районах Новоолександрівки, Воздвиженки і Прогреса.

На Оріхівському напрямку ворог двічі атакував у районах Новоданилівки та Малої Токмачки. Біля останньої бій триває.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Українські війська відбили деякі позиції на півночі Харківської області. Зокрема, ЗСУ просунулися в центр Вовчанська - вздовж вулиці Героїв Чорнобиля.

У місті тривають бої. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб назвав найгарячіший напрямок фронту: ключове зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути