середа, 27 вересня 2017 10:02

Генштаб може поставити на озброєння велосипеди

Генштаб може поставити на озброєння велосипеди
Між позиціями бійцям зручно пересуватися на велосипедах. Фото: ukr.segodnya.ua

Бійці АТО масово пересідають на велосипеди. Так можуть безшумно переміщатися між позиціями. Незабаром двоколісний транспорт може стати офіційним озброєнням.

Про це повідомило видання "Сегодня".

"Було б непогано, щоб велосипеди закуповували для армії цілеспрямовано. Іноді, коли бачиш відстань, яку треба пройти пішки, дуже хочеться велосипед", - сказав один із бійців у Краматорську.

Зараз військові користуються тими велосипедами, які привезли з собою або отримали від активістів.

"Між деякими позиціями - 1-2 км. Якщо одному бійцеві потрібно проїхати такий шлях, то нераціонально використовувати вантажівку. Простіше пересісти на велосипед", - зазначив волонтер Іван Звягін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольців визнали учасниками АТО офіційно

Також активіст розповів про мотоцикли, які атовці переробляють під військові потреби. Встановлюють на них кулемети, щоб відбивати атаки ворога.

Генеральний штаб та штаб АТО не проти офіційно поставити питання про велосипеди для військових.

"На передовій і в розвідці такий транспорт марний, а на другий і третій лініях оборони міг би стати в нагоді", - вважають у Генштабі.

24 вересня у Канаді презентували англійське та українське видання книги "Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну". Це перше видання про історію добровольчого руху в Україні. Містить понад 30 спогадів від ключових учасників подій 2014-15 років на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб може поставити на озброєння велосипеди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути