Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2024 19:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення
Протягом доби на фронті в Україні відбулось 51 бойове зіткнення. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулось 51 бойове зіткнення.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, двом зенітно-ракетних комплексах противника. Також підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено черговий винищувач-бомбардувальник Су-34 та три розвідувальні БпЛА. Про це ввечері 21 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по п'яти районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, двом складам паливно-мастильних матеріалів, трьом пунктах управління, восьми артилерійських засобах та одній радіолокаційній станції противника.

Водночас ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Загалом росіяни завдали три ракетних та 84 авіаційних удари, здійснили 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили сьомий літак росіян за тиждень

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак ворога біля Степового, Ласточкиного, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 10 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито атаку неподалік Кліщіївки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито чотири атаки поблизу Тернів та Виїмки Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Куп'янському напрямку ворог здійснив дві спроби наступу біля Синьківки та Табаївки Харківської області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито сім атак противника західніше Вербового та в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві спроби штурму позицій наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Міністр оборони країни-агресора РФ Сергій Шойгу доповів Володимиру Путіну про те, що окупанти нібито взяли під контроль населений пункт Кринки на лівому березі Дніпра.

Сили оборони Півдня спростували цю заяву. Росіяни вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів, йдеться в Telegram.

Підрозділи морської піхоти ВМС ЗСУ разом з іншими складовими Сил оборони Півдня продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове з вечірнього зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути