пʼятниця, 02 червня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, що забезпечить успіх контрнаступу ЗСУ

Генерал США сказав, що забезпечить успіх контрнаступу ЗСУ
Танки забезпечать вогневу міць і силу, щоб відіграти важливу роль у контрнаступі ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Танки відіграють важливу роль у контрнаступі Збройних сил України. Техніка забезпечить вогневу міць і силу, що матиме вирішальну роль для України.

Уміння використовувати сучасні танки стане фундаментом для успіху ЗСУ, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки генерал Марк Міллі, повідомляє CNN.

"Танки дуже важливі як для оборони, так і для наступу. Модернізовані сучасні танки, а також уміння їх використовувати будуть фундаментальними для успіху України", – переконаний Міллі.

Він пояснив, що коли розпочнеться український контрнаступ, танки діятимуть узгоджено з артилерією та піхотою. Для атак на укріплені позиції РФ ЗСУ застосовуватимуть маневри, які вивчили на тренуваннях у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, скільки триватиме війна в Україні

"Якщо подивитися на Другу світову війну, то деякі з найбільших бронетанкових битв, що коли-небудь велися в історії, відбувалися в основному на території України", – зауважив американський генерал.

Міллі також висловився щодо передавання Україні бойових винищувачів F-16 та інших систем нового покоління:

"Це швидше довгостроковий план оснащення держави сучасними ВПС, здатними краще протистояти повітряним силам РФ. Вони мають зараз суттєву перевагу. Усі визнають, що Києву потрібні модернізовані ВПС, і всі це знають. Щоб побудувати такі повітряні сили, знадобиться багато часу, зусиль і грошей".

Американський генерал-майор у відставці Девід Болдвін висловив упевненість, що Україна безперечно переможе у розв'язаній Росією війні. За його словами, дії Збройних сил України спрямовані на те, щоби ефективно вбивати ворогів.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, що забезпечить успіх контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути