понеділок, 16 січня 2023 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США пояснив, навіщо насправді Пригожин хоче захопити Бахмут

Генерал США пояснив, навіщо насправді Пригожин хоче захопити Бахмут
Соледар із Бахмутом ‒ не військова ціль. Фото: eastnews.ua

На Донбасі Соледар із Бахмутом перебувають під постійними атаками російських військових та найманців приватної військової компанії "Вагнер", оскільки у Євгена Пригожина є певні плани на цей регіон.

Захоплення Бахмута має символічне значення для засновника ПВК "Вагнер", вважає колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес, передає "Радіо Свобода". Саме тому Соледар і Бахмут зазнають постійних атак з боку росіян.

"Думаю, тут є символічний аспект, це майже марнославство для Пригожина. Він, очевидно, не дбає про те, скільки людей загине. На цей момент "вагнерівці" перебувають там вже п'ять місяців, але досі не змогли взяти Бахмут", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Годжес зробив гучну заяву про переговори між РФ і Україною

Годжес зазначив, що у цьому регіоні є багато соляних та гіпсових шахт. Росіяни не мають узгодженого плану, а діють навмання. РФ досі не зрозуміла і не покращила усі інституційні недоліки, які виявилися в лютому та березні.

"Пригожин навіть говорив про забезпечення там ресурсів. Але не знаю, чи буде приємно родинам тисяч загиблих дізнатися, що справжньою метою Пригожина було не стратегічно важливе перехрестя, а гіпсові шахти. Думаю, вся ситуація навколо Бахмута показує відсутність узгодженості російської операції. Не думаю, що Пригожин отримує накази від Сергія Суровікіна, точно не отримує накази від генерала Валерія Герасимова. То хто ж відповідальний", ‒ додав генерал.

Призначення начальника генерального штабу Російської Федерації Валерія Герасимова командувачем так званої "спецоперації" в Україні не змінило планів ворога.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Зараз ви читаєте новину «Генерал США пояснив, навіщо насправді Пригожин хоче захопити Бахмут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути