Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2019 16:43

Генерал Назаров, причетний до загибелі Іл-76 на Донбасі, звільнений з лав ЗСУ

Генерал Назаров, причетний до загибелі Іл-76 на Донбасі, звільнений з лав ЗСУ
Генерал Віктор Назаров пішов на пенсію \ фото: Радіо Свобода

Звільнений з лав Збройних сил генерал-майора Віктора Назарова.

Рапорт підписав начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"У Назарова достатня вислуга років для виходу на пенсію. За останній рік згідно з наказом колишнього НГШ Віктора Муженко Назарову нараховувалися премії на рівні зарплати начальника Генштабу, так що пенсія буде нарахована висока, виходячи з цих цифр", - написав він.

Назаров насправді вів замість Муженко більшу частину роботи з документами в Генштабі, міжнародний блок, був другою за впливом людиною, одночасно виконуючи обов'язки першого заступника начальника Генштабу.

"Назаров в 2014-му командував штабом АТО на території Донецької та Луганської областей. На цій посаді він брав і ставив підпис під усіма управлінськими рішеннями. Його позиція була багато в чому визначальною в таких операціях як посилка Іл-76 в Луганський аеропорт, операції в секторі "Д", під Іловайськом", - зазначив Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Назаров, визнаний винним у збитті окупантами літака Іл-76, подав рапорт про звільнення з ЗСУ

Генерал був засуджений за службову недбалість за загибель літака Іл-76 в Луганському аеропорту на 7 років, зараз подав апеляцію, вирок не винесено. Також є одним з фігурантів справи про Іловайську, по ньому зареєстровано окреме провадження, як і по іншим керівникам, але ця справа досі в суд не надійшла.

"Знакове звільнення. Муженко та Назаров побудували в Генштабі систему "ручного управління", де головну роль грав контроль, а не самостійне прийняття рішень в рамках своєї компетенції. І тепер для Хомчака справжній виклик - чи зуміє він побудувати більш оптимальну модель роботи. Скоро побачимо", - заявив журналіст.

Міністерство оборони України надало засудженому генерал-майору Віктору Назарову квартиру в Києві. Він відбуває 7 років покарання за катастрофу Іл-76 у Луганську.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Назаров, причетний до загибелі Іл-76 на Донбасі, звільнений з лав ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути