середа, 27 квітня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Гауляйтер Іващенко заговорив про приєднання Маріуполя до Росії - радник мера

Гауляйтер Іващенко заговорив про приєднання Маріуполя до Росії - радник мера
Псевдомер Маріуполя Костянтин Іващенко неодноразово говорив про приєднання міста до Росії. Фото: pravda.com.ua

Псевдомер Маріуполя Костянтин Іващенко неодноразово наголошував на зустрічах із маріупольцями, що місто "приєднають до Ростовської області Російської Федерації".

Про це повідомив заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готують "престур" для лояльних до них ЗМІ в Маріуполі

"До цього ми не ставились серйозно до слів гауляйтера, бо довіряти словам людини, яка "відновить Азовмаш" - це як вірити в російську демократію. Але зараз у зв'язку з оприлюдненням планів бананових республік щодо легалізації в складі Росії це набирає геть іншого окрасу. Не розумію, що це змінить у війні, де ми вже воюємо з Росією. Але така інформація, скоріш за все, говорить про реальність планів Кремля", - зазначив він.

План порятунку людей ыз Маріуполя є. Важливо, аби світ почав втілювати його в життя. Про це у відеозверненні в середу заявив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський ("Волина").

Він закликав застосувати до захисників Маріуполя процедуру "екстракшн" за прикладом операції в Дюнкерку 1940 року. Тоді військові Великої Британії і Франції були оточені німецькими військами і заблоковані у районі міста Дюнкерк. Військам, що скупчилися на узбережжі, загрожувала катастрофа, але Гітлер наказав зупинити наступ і не наближатися до Дюнкерка ближче як на 10 км.

Зараз ви читаєте новину «Гауляйтер Іващенко заговорив про приєднання Маріуполя до Росії - радник мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути