Ексклюзиви
понеділок, 04 квітня 2022 13:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Гарматне м'ясо" з ЛДНР: як окупанти кидають на війну людей з окупованих територій

"Гарматне м'ясо" з ЛДНР: як окупанти кидають на війну людей з окупованих територій
На окупованих територіях триває примусова мобілізація. Фото: "Вільне Радіо"

Збройні сили України взяли у полон жителя окупованої частини Луганської області, який розповів про примусову мобілізацію жителів ОРДЛО. Відео з розповіддю чоловіка оприлюднила Служба безпеки України.

"Загарбники раді потрапити в український полон. Особливо це стосується тих окупантів, які були примусово мобілізовані з територій тимчасово окупованих ЛДНР. Доказ цьому - розповідь 45-річного жителя містечка Голубівка, колишній Кіровськ, на Луганщині, який потрапив у полон і зараз перебуває в СБУ", - повідомили в СБУ.

Чоловік працював електриком, доки його не забрали на війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шанс деблокувати Маріуполь може з'явитися - за певних умов" - військовий експерт

"У молодості був призваний на строкову службу до лав ЗСУ, але його комісували за станом здоров'я. Більш як за 25 років стан його здоров'я виявився цілком задовільним для того, щоб стати "гарматним м'ясом" рашистів. Саме так він оцінює своє призначення на цій війні. Розповідає, що людей на військові спеціальності "призначали" навмання. Тож водієм став той, хто не вмів кермувати, а снайпером - у кого поганий зір. А його оснастили іржавою гвинтівкою 1941 року", - повідомили в СБУ.

Отримавши можливість зателефонувати рідним, чоловік попросив уберегти від мобілізації сина.

Росія насильно "мобілізує" громадян України, які через гуманітарні коридори виходять із зони бойових дій. Від 2014 року окупанти вже призвали на службу до збройних сил РФ майже 34 тис. жителів Криму. Частину з них примусово залучили до воєнних дій проти України. В ОРДЛО Росія розпочала так звану загальну мобілізацію ще 19 лютого. Згодом, задля збільшення кількості мобілізованих, розширила віковий ценз. Тепер він становить 18-65 років.

Зараз ви читаєте новину «"Гарматне м'ясо" з ЛДНР: як окупанти кидають на війну людей з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути