вівторок, 10 січня 2023 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай показав наслідки смертельного свавілля окупантів на Луганщині
3

На Луганщині масованих російських обстрілів 9 січня зазнало село Невське у Красноріченській громаді Сватівського району. Маємо двох загиблих і двох поранених.

Який вигляд населений пункт мав учора ввечері, показав 10 січня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Після деокупації там залишилося жити близько 150 людей. Двох з них учора росіяни вбили. Ще двох поранили. Ворог продовжує полювати саме не цивільних. Також росіяни відкривали вогонь з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на Куп'янському та Лиманському напрямках по Стельмахівці, Макіївці, Площанці й Діброві", ‒ ідеться у повідомленні.

Масованих російських обстрілів 9 січня зазнало село Невське
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Масованих російських обстрілів 9 січня зазнало село Невське
Масованих російських обстрілів 9 січня зазнало село Невське

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

Росіяни мобілізують усіх, кого дістають. Вже настає черга дітей. На окупованих територіях формують списки тих, кого можна відправити воювати відразу після випуску зі школи. Насамперед це стосується тих, хто досягає повноліття 2023 року.

"Прийняття дітей 2005–2006 років народження на так званий обов'язковий військовий облік в окупаційних військкоматах організовано на захоплених територіях Луганщини й Донеччини", ‒ додав Гайдай.

Тим часом у Старобільську колаборанти звільняються з так званих правоохоронних органів.

"Щось незрозуміле для окупантів сталося у Старобільську. Там представники так званих правоохоронних органів, які раніше зрадили присязі, почали писати заяви на звільнення зі служби на росіян", ‒ заявив очільник ЛОВА.

За минулу добу підрозділи ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка, Червонопопівка та Кузьміне Луганської області, а також Соледар, Білогорівка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Курдюмівка, Майорськ, Мар'їнка і Перемога Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай показав наслідки смертельного свавілля окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути