понеділок, 16 травня 2022 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай назвав першочергову мету окупантів на Луганщині

Гайдай назвав першочергову мету окупантів на Луганщині
Зараз мета ворога номер один - це Сіверськодонецьк. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Апетити російських окупантів поменшали й вони відмовилися від плану виходити на географічні кордони Луганської і Донецької областей.

Тепер росіянам потрібен лише Сіверськодонецьк, заявив у понеділок голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі інформаційного телемарафону.

"Орки мають успіх у вигляді невеликого просування лише у Гірській громаді, і це лише внаслідок знищення населених пунктів. Отримана західна далекобійна артилерія змусить рашистів зупинитися та відійти, а далі ми зможемо розпочати процес деокупації територій. Раніше ворог спрямував 2,5 тисячі одиниць техніки в наш бік. Імовірно, відбудеться розподіл цих сил на кілька напрямків: на форсування річки Сіверський Донець, до Попасної в бік траси Лисичанськ - Бахмут і на захоплення Сіверськодонецька", - сказав він.

Водночас росіяни накопичують сили для чергового великого наступу, щоб захопити вільні території Луганщини. Вони не можуть подолати українську оборону в області, тож свої цілі з кожним днем поразок зменшують. Взяти дві області ворог не зможе і це розуміє. Зараз мета номер один - Сіверськодонецьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині триває "мобілізація", за відмову воювати погрожують розстрілом

"Орки кидають зараз всі сили, щоб оточити обласний центр і взяти його під контроль. Багатотисячна російська навала намагається прорватися ближче до міста, але їм це не вдається. Білогорівка точно увійде в історію цієї війни. Це, напевно, те місце, де російського добрива для нашої землі та металобрухту ми отримали найбільше. Близько 100 одиниць техніки й понад 1000 росіян", - додав Гайдай.

Евакуація поновилася і відбувається щодня, так само завозять гумвантажі. Надання оперативної допомоги населенню ускладнюється відсутністю мобільного зв'язку. Газу залишилося лише на два місяці.

Замість досягнення адміністративних кордонів Донецької області російські окупанти, імовірно, зосередяться на захопленні Сіверськодонецька.

Ворог відмовився від спроб великомасштабного оточення підрозділів Збройних сил України від Донецька до Ізюма, вважають аналітики американського Інституту дослідження війни.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай назвав першочергову мету окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути