Ексклюзиви
субота, 07 грудня 2019 19:12

Гаазький суд прийняв матеріали про воєнні злочини Росії

Гаазький суд прийняв матеріали про воєнні злочини Росії
Суд прийняв інформаційне повідомлення щодо воєнних злочинів Росії під час боїв за Іловайськ та Дебальцеве. Фото: УНІАН

Міжнародний кримінальний суд прийняв інформаційне повідомлення щодо воєнних злочинів Росії під час боїв за Іловайськ та Дебальцеве.

Суть повідомлення складається з фактів позасудових страт військовослужбовців Збройних сил України представниками проросійської організованої групи "Козачий союз "Область війська Донського" у ході боїв за Іловайськ у 2014 році та Дебальцеве у 2015 році, повідомляє Українська гельсінська спілка з прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер ЗСУ розповів про ліквідованих за добу росіян

"Повідомлення розглядатимуться Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду разом із іншими епізодами серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, вчинених проросійськими силами на Сході України в період 2014-2019 років. Україна надала фото- та відеодокази, які прямо вказують на факт захоплення українських військових в полон, показання очевидців вбивств полонених, документи, що підтверджують смерть військовослужбовців у полоні", – йдеться у повідомленні спілки.

У листопаді російський агресор продовжував втрачати особовий склад. У разі загрози життю та здоров'ю, спроб захоплення територій або проникнення ворожих диверсійно-розвідувальних груп українські військовослужбовці дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

Зараз ви читаєте новину «Гаазький суд прийняв матеріали про воєнні злочини Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути