середа, 20 липня 2022 00:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Функціональна й зручна": у ЗСУ з'явиться жіноча військова форма

"Функціональна й зручна": у ЗСУ з'явиться жіноча військова форма
У Збройних силах служить 37 тис. жінок, повідомила перша леді Олена Зеленська. Фото: mil.gov.ua

У Збройних силах України запровадять уніфіковану жіночу військову форму.

Її розробкою вже займаються волонтери, повідомила пресслужба 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців 18 липня.

"Першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисницям на безоплатній основі, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна й зручна", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік жінок – Генштаб зробив заяву

Зазначається, ідея виробництва жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від захисниць, які воюють на передовій. Чоловічі розміри й фасони одягу не відповідають жіночим.

"На сьогодні близько 57 тис. жінок, які служать у ЗСУ, використовують чоловічу форму, зокрема чоловічу спідню білизну та взуття великих розмірів. Жінкам доводиться перешивати форму або пристосувати її булавками та тактичним ременем у польових умовах. Це незручно й нефункціонально", – пояснили ініціатори проєкту.

Раніше у мережі показали знімки волонтерського фотопроєкту, учасницями якого стали волонтерки та бійчині української армії. Він створений на підтримку ЗСУ. Відомо, що фотопроєкт оброблений художньо і приправлений патріотичним гумором і мотиваційними посиланнями. Жінки у ньому взяли участь безоплатно.

Зараз ви читаєте новину «"Функціональна й зручна": у ЗСУ з'явиться жіноча військова форма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути