неділя, 04 квітня 2021 05:50

Франція і Німеччина закликали припинити ескалацію в Донбасі

Франція і Німеччина закликали припинити ескалацію в Донбасі
26 березня в результаті ворожого обстрілу поблизу Шумів загинули четверо українських військовослужбовців. Фото з відкритих джерел

Міністерства закордонних справ Франції і Німеччини заявили про стурбованість через збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Вдень 26 березня в результаті ворожого обстрілу поблизу Шумів на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців.

Про це йдеться в спільній заяві дипломатичних відомств двох держав. Представники країн повідомили, що пильно стежать за переміщенням російських військ на Донбасі і закликали припинити ескалацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля українського кордону помітили російські гелікоптери

"Ми уважно стежимо за ситуацією, особливо за пересуваннями російських військ, і закликаємо сторони утриматися і негайно припинити ескалацію", - йдеться в заяві.

Європейське командування збройних сил США привело у максимальну боєготовність армію через перекидання російських військ до українського кордону та відновлення бойових дій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Франція і Німеччина закликали припинити ескалацію в Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути