пʼятниця, 10 липня 2020 14:52

Євросоюз зробив нову заяву щодо агресії РФ проти України

Євросоюз зробив нову заяву щодо агресії РФ проти України
У ЄС зробили нову заяву щодо агресії РФ проти України. Фото: pixabay.com

Росія як підписант Мінських домовленостей взяла на себе відповідальність за стійке політичне врегулювання конфлікту на Донбасі й має виконувати свої зобов'язання в рамках Тристоронньої контактної групи та "нормандського формату".

Про це йдеться в новій заяві Євросоюзу щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, пише "Укрінформ".

У заяві, озвученій під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ, Росії нагадали, що нещодавно продовжені економічні санкції ЄС, спрямовані проти окремих економічних секторів Російської Федерації, прив'язані до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amazon поплатився за надання послуг в окупованому Криму

Окремо в заяві підкреслено, що ЄС ніколи не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя, засуджує голосування щодо змін до конституції РФ, яке проводилося на півострові з порушенням міжнародного права.

Також Євросоюз засудив участь у голосуванні за зміни в російську конституцію жителів ОРДЛО, яким було видано російські паспорти.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден виступив за запровадження нових економічних санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз зробив нову заяву щодо агресії РФ проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути