середа, 08 липня 2020 16:03

Кандидат у президенти США запропонував нові санкції проти Росії

Кандидат у президенти США запропонував нові санкції проти Росії
Джо Байден запропонував запровадити обмеження на імпорт з Росії і Китаю. Фото: reuters.com

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден виступає за запровадження нових обмежень на імпорт з Росії і Китаю.

Як пишуть росЗМІ, про це йдеться в проєкті плану вдосконалення системи постачання і ланцюжків постачальників США, оприлюдненому на сайті виборчого штабу Байдена.

Байден пообіцяв, якщо стане президентом, то виключить можливість виникнення перебоїв у необхідних Америці поставках товарів на випадок кризи або повторення пандемії коронавірусу.

"Там, де це буде необхідно для захисту найважливіших об'єктів інфраструктури і постачання, він накладе цільові обмеження на імпорт з таких країн, як Китай і Росія, що становлять загрозу національній безпеці США", – йдеться в проєкті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія дозволила добудувати "Північний потік-2". Але є умови

Також кандидат розкритикував чинного президента Трампа за ущемлення інтересів союзників США і заявив, що "вибудовувати більш міцні і надійні ланцюжки поставок" краще з ними.

"Союзники США, як і Сполучені Штати, не повинні залежати від поставок критично важливих товарів з країн, подібних Китаю і Росії", — сказано в проєкті Байдена.

Раніше Велика Британія за порушення прав людини у рамках "Акту Магнітського" запровадила персональні санкції проти громадян РФ та Саудівської Аравії.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у президенти США запропонував нові санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути