вівторок, 13 лютого 2018 14:05

Європейський суд відмовив у соцвиплатах жителям ОРДЛО

Європейський суд відмовив у соцвиплатах жителям ОРДЛО
Судова система ОРДЛО поза межами відповідальності України - ЄСПЛ. Фото: ЛІГА.net

У Страсбурзі Європейський суд із прав людини виніс рішення на користь України, щодо скарг жителів ОРДЛО про призупинення соцвиплат.

Про цеповідомила "Європейська правда".

Повідомляється, що Страсбурзький суд об'єднав сім схожих скарг від громадян України, які проживають у Донецьку.

"До суду на Україну подали семеро пенсіонерів і одержувачів соціальної допомоги, від 1926 до 1960 року народження, які перестали отримувати соціальні виплати з бюджету 2014-го, після окупації Донбасу. Троє з них 2015-го звернулися до українського уряду з приводу відновлення соціальних виплат, інші цього не зробили", - йдеться у повідомленні.

Крім того, жоден із позивачів не оскаржував в українських судах рішення уряду про припинення соціальних виплат. Таку ситуацію пояснюють тим, що в Донецьку не діють органи української системи правосуддя - через російську агресію всі суди були евакуйовані з території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будуть відправляти "на підвал", без суду розстрілюватимуть" - політолог оцінив можливість страйків у ОРДЛО та Росії

"Саме на це донеччани поскаржилися в Страсбург: на їхню думку, Україна обмежила їхні можливості звернутися до суду з приводу відновлення соціальних виплат", - зазначається.

Усі пропозиції, скарги, Європейський суд з прав людини відхилив, прийнявши сторону України.

Росія через свою агресію намагається розміняти Донбас на Крим та створити на Сході постійно діючий інструмент впливу на Україну. Таку думку висловив директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України, надзвичайний та повноважний посол України Сергій Корсунський.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд відмовив у соцвиплатах жителям ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути