Ексклюзиви
вівторок, 15 жовтня 2019 08:11

"Це болючий компроміс" - чому уряд підтримав формулу Штайнмаєра

"Це болючий компроміс" - чому уряд підтримав формулу Штайнмаєра
Вадим Пристайко вважає втілення "формули Штайнмаєра" шляхом до миру. Фото: УНІАН

"Формулу Штайнмаєра" погодив попередній уряд, а поточний зобов'язаний її виконати.

"Ця формула була придумана і погоджена не цим урядом, ми просто, на відміну від попереднього уряду, виконуємо те, на що Україна вже погодилася. Це болючий компроміс, ми знаємо і чуємо кожне слово, сказане проти цього, але разом із тим ми все ж таки сподіваємося, що можна піти цим шляхом, не заходячи далеко так, щоб не зашкодити нашому суверенітету, територіальній цілісності більше, ніж вже зараз є", - заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко після засідання комітету з закордонних справ Європарламенту у Люксембурзі, повідомляє "Радіо Свобода".

Міністр вважає втілення формули шляхом до миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ні капітуляції": мітинг вимагає відмовитися від "формули Штайнмаєра"

"Якщо для народу це прийнятна ціна, ми це робимо. Якщо ні, ми маємо знати, наприклад, я говорив вже, звертався до наших депутатів, якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це в мобілізацію нашої армії і намагаємося захистити себе без мирного процесу. Всі ці опції перед українським народом, але уряд має обов'язок вибрати і запропонувати найкращі з цих рішень", - каже Пристайко.

П'ятий президент Петро Порошенко на засіданні Політичного комітету та Комітету з питань безпеки і оборони Парламентської асамблеї НАТО розповів про небезпеку від "формули Штайнмайєра".

Зараз ви читаєте новину «"Це болючий компроміс" - чому уряд підтримав формулу Штайнмаєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути