четвер, 18 січня 2018 13:23

"Цим законом Україна наголошує, що все, що відбувалося на Донбасі - протизаконне": як Росія та ОРДЛО відреагували на закон про деокупацію

"Цим законом Україна наголошує, що все, що відбувалося на Донбасі - протизаконне": як Росія та ОРДЛО відреагували на закон про деокупацію
Росія та терористи ОРДЛО відреагували істерикою на Закон про деокупацію Донбасу. Фото: Крим.Реалії

Росія болюче відреагувала на прийняття Верховною Радою закону про деокупацію Донбасу.

Gazeta.ua зібрала реакції російських ЗМІ та лідерів бойовиків ОРДЛО на прийняття нового закону.

"Документ дає президенту право використовувати збройні сили в регіоні в мирний час. Це дозволить узаконити застосування армії на сході без оголошення війни",- пишуть "РИА-Новости".

"Цей закон в корені ламає логіку Мінського процесу, він намагається перекреслити цей процес. Україна приймає провокаційні закони. Цей закон ставить під сумнів все, що відбувалося до його прийняття. Цей закон говорить про неправомірність майже чотирьох років війни на Донбасі. Незаконність дій України в цьому контексті. Тобто це спроба підвести під якусь нормативну базу то, що зараз відбувається на Донбасі. І це як раз говорить про те, що підстави відсутні. І вони намагаються підстрахуватися, прикритися, виправдати якимось чином свої дії", - заявив у Мінську Владислав Дейнего, виконуючий обов'язки "міністра закордонних справ" самопроголошеної ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільший страх Росії у питанні Донбасу

"Все це обнуляє суть Мінського процесу - в юридичному полі якого стоять підписи глав ДНР і ЛНР Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького. Також Київ всіма силами перекриває і відмовляється від ймовірності повернення донбаських політиків в сферу впливу решти України. Прийнятий Радою забиває ще один цвях у врегулювання на Донбасі, остаточно відрізаючи його від України. Військових наділили безпрецедентними правами - тепер вони будуть вирішувати, чи проводити обшуки в житлах людей, можуть без причини зупиняти будь-який вид транспорту і перевіряти документи громадян", - пише видання "Антифашист".

У прийнятому депутатами Верховної Ради "Законі про реінтеграцію" відмовилися від терміну АТО. 18 січня 2018 року депутати ухвалили в цілому президентський законопроект про деокупацію Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «"Цим законом Україна наголошує, що все, що відбувалося на Донбасі - протизаконне": як Росія та ОРДЛО відреагували на закон про деокупацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути