Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 00:40

"Якщо під'їдете ближче, буду стріляти": бойовики погрожували патрулю ОБСЄ розстрілом

"Якщо під'їдете ближче, буду стріляти": бойовики погрожували патрулю ОБСЄ розстрілом
Бойовики погрожували спостерігачам ОБСЄ автоматом. Фото: Телеграф

У понеділок, 5 березня, о 12:55 на непідконтрольною уряду України території Донецької області чоловік у військовій формі погрожував автоматом спостерігачам місії ОБСЄ.

Інцидент стався поблизу н.п. Козацьке (непідконтрольний уряду, 36 км на північний схід від Маріуполя). Про це йдеться в оперативному звіті Місії.

"Патруль СММ (в складі 6 працівників Місії на двох броньованих автомобілях) побачив озброєну автоматом (АК-74) людину в одязі військового типу, яка стояла на блокпості збройних формувань, розташованому на східній околиці населеного пункту. Члени патруля СММ також бачили, як він навів автомат прямо на перший автомобіль Місії, який на той момент був приблизно в 120 метрах на захід від блокпоста ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наблизившись на відстань орієнтовно 100 метрів на захід від блокпоста, команда СММ побачила, як чоловік опустився на коліно, продовжуючи тримати автомат націленим на автомобіль Місії.

"Патруль СММ відразу ж зупинився. Водій першого автомобіля Місії прочинив двері і попросив чоловіка опустити зброю і покликати свого командира. Озброєний чоловік, вживаючи нецензурну лексику, сказав російською мовою:" Негайно їдьте звідси! Якщо під'їдете ближче, я буду стріляти ". Тим часом він постійно тримав перший автомобіль СММ на прицілі", - наголошується в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стає гірше: місія ОБСЄ порахувала вибухи на Донбасі

Підкреслюється, що патруль Місії негайно покинув цей район, рухаючись в західному напрямку, і благополучно повернувся на базу в Маріуполі.

Бойовики в окупованому Луганську завадили спостерігачам СММ ОБСЄ відвідати територію, на якій були вантажівки з російським "гумконвоєм".

Зараз ви читаєте новину «"Якщо під'їдете ближче, буду стріляти": бойовики погрожували патрулю ОБСЄ розстрілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути