пʼятниця, 27 жовтня 2017 15:32

Ескалація на Донбасі неминуча - представник української місії ОБСЄ

Ескалація на Донбасі неминуча - представник української місії ОБСЄ
Протягом тижня бойовики обстрілювали безпілотники спостережної місії на непідконтрольній території в районі м.Донецька. Фото: АР

Ситуація на фронті різко загострилася, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"Сторони не відвели сили і засоби, ми бачимо їх у безпосередній близькості уздовж всієї лінії зіткнення, - розповів український спостерігач. - Минулого тижня ми зафіксували 3286 таких порушень. Як підтверджує досвід і як свідчать наші спостереження в кожному випадку - ескалація неминуча".

Про це Александр Хуг заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

Він також зазначив, що в результаті конфлікту мирне населення Донбасу продовжує страждати. У тому числі через суцільне замінування територій у зоні бойових дій, передає слова спостерігача агенція "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Машина ОБСЄ підірвалася на міні

"СММ не займається пошуком винних, - заявив Хуг. - Факти очевидні: сторони не відвели озброєння і не провели розмінування. Ми навіть бачили недавно закладені міни на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого, приблизно за 120 метрів від блокпоста ЛНР".

За даними місії ОБСЄ, міни закладені вздовж всієї лінії розмежування. А важку техніку активно використовують як з боку російсько-терористичних військ, так і на стороні, підконтрольній українським силовикам.

Упродовж минулого року в складі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі значно зросла кількість представників Російської Федерації. Про це заявила перший заступник спікера Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Ескалація на Донбасі неминуча - представник української місії ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути