Ексклюзиви
пʼятниця, 12 березня 2021 16:44

Єрмак намагається врятуватись - Сергій Пархоменко

Єрмак намагається врятуватись - Сергій Пархоменко
На фото розтрощений російськими обстрілами будинок. Фото: Уніан

Анонсований керівником Офіса президента Андрієм Єрмаком план з мирного врегулювання ситуації на Донбасі не може бути дієздатним.

"Це можуть бути чергові спроби пропихнути процедуру виборів, амністію для бойовиків та, можливо, миротворців. Це не відрізнятиметься від того, що ми чули останні 2 роки. Якщо говорити про поступки, то РФ піде на них, лише коли Україна скориться і капітулює", - каже Gazeta.ua Сергій Пархоменко директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никанорова.

Мінський перемовний процес заблокований росіянами. Україна не має ресурсу, щоб тиснути на президента Росії Володимира Путіна. Арешт путінського кума Віктора Медведчука чи інших представників російської агентури міг би покращити ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський саджає в тюрми ветеранів, бо боїться їх

Сам Єрмак є агентом російського впливу. Пропонує капітуляційні рішення накшталт легалізації окупаційних адміністрацій та проведення місцевих виборів. Його активність може бути пов'язана зі скорим виходом фільму-розслідування від Bellingcat.

"Він намагається врятуватися. Придумує виходи з ситуації, в якій опинився. Йому немає сенсу збиратися у відставку, бо хоче працювати напряму із Зеленським", - каже Пархоменко.

6-й президент України Володимир Зеленський має усвідомити, що українське суспільство не потерпить капітуляції.

"Курс в НАТО має продовжуватися, Крим має бути повернутий, а бойовики мають сидіти по тюрмах", - підсумовує експерт.

План мирного врегулювання на Донбасі чекає, коли Кремль або схвалить його, або відкрито заявить, що не хоче припинення війни.

Про це заявив керівник Офіса президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії на тему "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік".

Росія заявила, що нічого не знає про план мирного врегулювання на Донбасі, який анонсували в Офісі президента України

Зараз ви читаєте новину «Єрмак намагається врятуватись - Сергій Пархоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути