вівторок, 14 липня 2020 16:37

Ексватажок терористів визнав, що ДНР ставиться до населення, як до худоби

Ексватажок терористів визнав, що ДНР ставиться до населення, як до худоби
Влада ДНР ненавидить власних громадян. Фото: Facebook/Gorlovka.Today

Один з засновників так званої ДНР Андрій Пургін визнав, що місцева влада ставиться до жителів Донеччини, як до худоби, знущається й ненавидить, не пускаючи їх додому.

Про це він заявив, коментуючи ситуацію на лінії розмежування з пропуском громадян через коридор КПВВ "Новотроїцьке" – КПВВ "Оленівка", пише Depo.Донбас.

"Влада показала своє справжнє ставлення до населення республіки. Немає ніяких логічних обґрунтувань для такої ситуації, крім хіба що логіки "бий своїх, щоб чужі боялися", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики блокують рух через свої КПВВ: люди на колінах просять пропустити їх

За його словами, окупаційна влада Донеччини влаштувала "показове знущання, не пускаючи людей додому".

"Наша влада сприймає наших людей, як безправне стадо, над яким дозволено знущатися", — додав Пургін.

КПВВ "Оленівка" бойовиків був відкритий 7 липня. У так звану ДНР людей пропускали лише за списками, На пропускному пункті зібралися 83 особи, яких у списках не було, Вони перетнули український КПВВ "Новотроїцьке" й мали намір потрапити на окуповану Донеччину до родин.

За даними правозахисників, їх розігнали озброєні бойовики, щодо 15 осіб було застосовано силу, вони отримали тілесні ушкодження. Усіх силоміць посадили до автобусів та відвезли на "нульовий" блокпост на непідконтрольній території. 49 залишилися чекати на "нулі", решта вирушили на підконтрольну територію. Пізніше тих, хто залишився, бойовики пропустили в так звану ДНР і відправили на обсервацію.

Зараз ви читаєте новину «Ексватажок терористів визнав, що ДНР ставиться до населення, як до худоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути