Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 07:50

Екс-посол США розповів, про що говоритиме Волкер із Сурковим

Екс-посол США розповів, про що говоритиме Волкер із Сурковим
Спецпредставник Держдепу США Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков зустрінуться в жовтні. Фото: AFP

Спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков зустрінуться на початку жовтня і обговорять питання щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомив колишній посол США в РФ Джон Теффт в інтерв'ю виданню "Комерсант".

"Курт Волкер буде зустрічатися з Владиславом Сурковим на початку жовтня. Ми вважаємо важливим спробувати прийти до взаєморозуміння з питання про мандат можливої миротворчої місії", - сказав він.

"Але ті критерії, про які я згадав, дуже важливі і вони будуть ключовими при прийнятті рішення про відправку місії), оскільки ми виходимо з того, що будь-яка подібна операція повинна передусім сприяти виконанню мінських домовленостей",- зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці, санкції, перемовини з бойовиками: про що говорив Курт Волкер на YES

Минулого тижня з посиланням на обізнане джерело повідомлялося, що зустріч Волкера і Суркова може відбутися в першій половині жовтня на Балканах.

Сам Волкер раніше заявив журналістам у Києві, що на майбутній зустрічі планує обговорити з Сурковим питання відновлення територіальної цілісності та безпеки України.

У серпні спецпредставник США з питань України Курт Волкер зустрівся з радником президента РФ Владиславом Сурковим за закритими дверима. Після цих переговорів Сурков заявив, що ситуація на Донбасі не влаштовує жодну із сторін.

Зараз ви читаєте новину «Екс-посол США розповів, про що говоритиме Волкер із Сурковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути