Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 19:34

Експерт розповів, чому Росію повернули до ПАРЄ

Експерт розповів, чому Росію повернули до ПАРЄ
Олексій Куроп'ятник експерт з питань зовнішньої та безпекової політики громадської організації "Майдан закордонних справ". Фото: Gazeta.ua

Повернення росіян до ПАРЄ було цілком очікуваним, оскільки конфлікт стосувався грошей.

Проблеми, які тепер можуть з'явитися, пов'язані з тим, що Україна з 2014 року не перебуває в стані війни, каже в коментарі Gazeta.ua Олексій Куроп'ятник експерт з питань зовнішньої та безпекової політики громадської організації "Майдан закордонних справ".

"25 листопада керівництво України не виконало внутрішнє законодавство, яке регулює питання війни і миру. Це залишає нас без тих аргументів, які дають можливість потужно діяти у міжнародних організаціях. 2014-го Україна опинилася у викривленому правовому полі. Цим Росія користуватиметься і надалі", - каже експерт.

Повернення Росії до ПАРЄ ще більше послабить українські позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ оскаржуватимуть повернення Росії

"Вилучення з ПАРЄ було пов'язане взагалі не з тим, що РФ не виконує свої зобов'язання, а з тим, що не платила внески з 1996 року. Через це в організації з'явився дисбаланс. Україна не могла заплатити тоді таку суму і нічого не запропонувала, щоб не допустити повернення росіян. Тепер РФ використала цю можливість і повернулася", - говорить.

Резолюцію за повернення Росії до ПАРЄ у ніч на 25 червня одноголосно підтримали делегації з Азербайджану, Франції, Іспанії, Італії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Португалії, Сербії й Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Росію повернули до ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути