пʼятниця, 21 липня 2017 18:29

Експерт розповів, чому російські війська почали наступати

Експерт розповів, чому російські війська почали наступати
Дмитро Снєгирьов вважає, що повномасштабного наступу від бойовиків очікувати не варто. Загострення під Красногорівкою - спроба Путіна залякати українську владу напередодні перемовин із Заходом

20 липня біля Красногорівки та Мар'їнки у наступ пішли танки, установки "Град", бронетраснпортери, бронемашини та самохідні артилерійські установки. Під час бою загинули загинули 5 військовослужбовців. Одного взято в полон. Поранені 8 бійців.

Про причини загострення та його наслідки Gazeta.ua розповів 45-річний військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

- З чим пов'язане учорашнє загострення?

Це напряму пов'язано з проголошенням Малоросії. Офіційна версія про те, що інтенсивні бойові дії пов'язані із діяльністю ДРГ не витримує критики. Це була спрямована провокація, від якої Росія буде дистанціюватися.

- Яким чином?

У ЛНР через кілька годин після заяви Захарченка про Малоросію дали зрозуміти, що вони її не підтримують. Демарш Плотницького дав можливість Суркову (52-річний Владислав Сурков, помічник Володимира Путіна. - Gazeta.ua)апелювати до наших західних партнерів. Тепер буде використовувати позицію ЛНР як алібі для Росії. Кремль розповість вже звичну легенду про мирний Луганськ і войовничий Донецьк.

- Які справжні причини напруження?

Росія подивилася на реакцію України та країн Заходу, які виступають як сторони врегулювання конфлікту, на заяви Захарченка. Після цього пішла військова напруга. Хотіли політично натиснути на Київ і показати, що готові до розширення театру бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія пішла у наступ на Донбасі

- Це початок широкомасштабного наступу?

Так звані народні армії ДНР та ЛНР не перейдуть у повномасштабний наступ. Це було залякування напередодні телефонної розмови Нормандської четвірки, яка відбудеться 24 числа.

- Чому ВСУ виявилися не готовими до наступу?

Це гібридна війна. Характер загострень локальний. Використали заборонену артилерію, танки, піхотні підрозділи. Але театр військових дій локальний, як на донецькому, так і на луганському напрямках. Передбачити точно неможливо.

За минулу добу, 20 липня, на Сході України загинули 5 військовослужбовців. Поранення дістали 8 бійців

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому російські війська почали наступати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути