понеділок, 12 лютого 2018 07:44

Експерт розповів, коли РФ піде на поступки щодо миротворців

Експерт розповів, коли РФ піде на поступки щодо миротворців
РФ може виміняти послаблення санкцій в обмін на поступки Заходу і Україні щодо миротворців. Фото: politeka.net

На майбутній зустрічі Волкера і Суркова може обговорюватися можливість виключення певних прізвищ і компаній з чорного кремлівського списку. А також послаблення санкцій в обмін на поступки Росії Заходу і Україні щодо миротворців.

Як передає "24 Канал", про це розповів політичний експерт Сергій Постоловський. Підкреслив, що введення миротворців на Донбас підтримують усі. Проблема в умовах. Оскільки тут основна суперечка між Росією, Заходом і Україною. Тому від Росії можуть вимагати певних поступок з ключових питань – введення миротворчого контингенту по всій окупованій території і повернення контролю над українсько-російським кордоном.

Політолог зауважив: "Компроміс із Росією щодо розміщення миротворців по всій території Донбасу може бути знайдено. Але питання контролю за україно-російським кордоном для Росії ключове. Для Москви це стратегічне питання, щоб утримувати ОРДЛО під своїм контролем і для дестабілізаційного впливу на Україну".

Каже, зараз складно сказати, як розвиватиметься ситуація найближчим часом. Адже є чутки, що Суркова хочуть замінити на когось іншого, бо він не справляється зі своїми функціями. Але, на переконання Постоловського, питання не в Суркові, а в принципових категорично протилежних позиціях України, США і Росії щодо шляхів вирішення конфлікту на Донбасі. Чи погодиться Путін на такі умови - невідомо.

Також він не виключає замороження конфлікту, що дуже вигідно Росії, бо ОРДЛО буде постійним важелем впливу на внутрішньополітичну ситуацію в Україні. І це додатковий суттєвий аргумент у переговорах із Заходом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі загиблих на Донбасі розповіли, що треба робити з регіоном

Постоловський підкреслив: "Для США замороження конфлікту на Донбасі неприйнятне. У Вашингтоні розуміють, що тоді про будь-який позитивний розвиток України – боротьбу з корупцією, економічне зростання можна забути. Ця гниюча рана не дозволить нам розвиватися. Виникає питання: що робити взагалі з Україною? Україна вже ніколи не буде з Росією, але є питання щодо євроінтеграції. Є ризик, що Україну просто зроблять буферною зоною між ЄС і Росією".

Наголошує, сьогодні важливо, що діалог щодо врегулювання ситуації на сході України продовжується і йде пошук рішення.

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що Австрія готова розглянути свою участь у миротворчій місії ООН на Донбасі. "Австрійський федеральний уряд буде підтримувати цю ідею. Я розумію, що ще багато кроків до цього потрібно здійснити. Якщо з української сторони буде прохання або бажання, щоб Австрія теж приєдналася або надала якусь допомогу – ми з боку федерального уряду, з боку міністра оборони обговоримо це", - заявив канцлер.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли РФ піде на поступки щодо миротворців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути