неділя, 18 червня 2017 13:42

Експерт порадив, як витиснути російського окупанта з Донбасу

Експерт порадив, як витиснути російського окупанта з Донбасу
Журналіст Юрій Бутусов: "У Путіна проблема - гостра нестача особового складу для окупаційних військ". Фото: Telekritika

Збройні сили України отримають перемогу над російсько-терористичними військами на Донбасі, якщо вдадуться до досвіду спецоперацій в Хорватії.

Таку думку для ZN.UA висловив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов.

Він вважає, що військове вирішення проблеми за прикладом операції "Буря" в Хорватії в 1995 році було б єдиним швидким варіантом вирішення.

"Однак організаційно Україна до швидкої і рішучої операції, що мінімізує кількість жертв, поки не готова. Водночас очевидно, що якщо тиск на дипломатичному фронті не буде пов'язаний з посиленням тиску на фронті війни, Москва зможе продовжувати локальні бойові дії тривалий час, на багато років", - упевнений журналіст.

"Є єдина очевидна проблема Путіна - гостра нестача особового складу для окупаційних військ внаслідок різкого падіння популярності війни проти України в російському суспільстві", - підкреслив він.

Перемога у війні для України може полягати не в глибокій наступальної операції, а в радикальному ослабленні боєздатності і скороченні бойової чисельності ворожих військ, вважає експерт.

"Окупаційна армія не витримає втрат на рівні 200-300 найманців в місяць. Пропаде бажання заробити легкі гроші, стане неможливим вербування нового поповнення. Як тільки Кремль зрозуміє, що його військові інструменти в нинішніх умовах не працюють, Росія буде змушена стати більш поступливою на переговорах", - пояснив Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три тижні виграли б війну у Росії - Тарута

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Експерт порадив, як витиснути російського окупанта з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути