середа, 29 листопада 2017 09:09

Експерт пояснив головну помилку Плотницького

Експерт пояснив головну помилку Плотницького
Прорахунок поваленого ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького був очевидний. Фото: ipress.ua

Ігор Плотницький, ватажок бойовиків ЛНР, допустив головний прорахунок у боротьбі за владу. І саме це стало причиною так званого перевороту в ЛНР та вимушеного заслання Плотницького.

Про це на сторінках Süddeutsche Zeitung написав оглядач Флоріан Хассель, інформує "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко наказав створити "козаче військо" в ДНР

"Все повинно було виглядати як відхід глави держави, відомого своїми заслугами, що викликає співчуття: з серйозним виразом обличчя Леонід Пасічник, виконуючий обов'язки глави ЛНР, оголосив про те, що Ігор Плотницкий, який до недавніх пір очолював контрольовану Москвою республіку, пішов у відставку за станом здоров'я ", - пише Хассель.

Однак, продовжує Хассель, абсолютно здоровий Плотницкий опинився в Москві.

Журналіст переконаний: "Він допустив помилку, почавши боротьбу за владу без узгодження з Москвою. Колишній польовий командир, якого вважають вкрай корумпованим політиком, очолював ЛНР 3 роки. Тепер він захотів вивести з гри іншого польового командира - "міністра закордонних справ" Ігоря Корнета. Але у Корнета, який тісно пов'язаний з ФСБ, карта була більш вдалою: за допомогою десятків озброєних людей, яких в Луганськ для підтримки направили глава ДНР Захарченко і, очевидно, ФСБ, він вивів з гри самого Плотницького".

Проте т.в.о. глави ЛНР став не Корнет, а ветеран українських і, імовірно, російських спецслужб Пасічник. Тоді як Плотницкий був змушений втекти в Росію.

А раніше вже повідомлялося, що так зване міністерство держбезпеки, яке очолював Пасічник, як і його аналог в ДНР, підпорядковується безпосередньо московській ФСБ.

На завершення Хассель написав: "За словами ветеранів СБУ, можливо, Пасічник був завербований ФСБ ще до 2006 року. Призначення Пасічника на посаду глави сепаратистського регіону розцінюється як перемога ФСБ в протистоянні з московською групою, яку очолює Владислав Сурков, представник президента РФ на Донбасі".

У шведських ЗМІ звернули увагу на те, що президент Росії Володимир Путін переміг і втратив Україну одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив головну помилку Плотницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути