Ексклюзиви
понеділок, 09 жовтня 2017 18:46

"Економіка" ДНР: заводи порізали на брухт, торгують яблуками

"Економіка" ДНР: заводи порізали на брухт, торгують яблуками
КПП "Новоазовськ" на непідконтрольній території. Фото з соцмереж

Міжнародна місія ОБСЄ зафіксувала контрабандний потік з окупованих територій Донеччини в напрямі РФ. На "небратньому" прикордонному КПП поблизу Новоазовська (за 100 км від Донецька) спостерігачі помітили завантажені пшеницею 15 вантажівок із російськими номерами, які стояли у черзі на виїзд.

Про це повідомляє офіційний сайт моніторингової місії ОБСЄ.

Трафік у контрабандистів досить напружений. Чотири водії, які стояли поруч із вантажівками, пояснили спостерігачам, що чекають на виїзд четвертий день.

Перед тим на початку літа місія за короткий проміжок часу зафіксувала 24 вантажівки із номерами Росії, України, Литви і самопроголошеної ДНР в районі Успенки, яка теж підконтрольна терористам ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна побила антирекорд

Везуть насіння соняшнику, пшеницю, яблука. За словами водіїв-денеерівців, до фейкових номерів фейкових республік у російських прикордонників —жодної претензії.

За даними СБУ, автотрафік в Росію кардинально змінився. У 2014-2015 окупанти ще різали заводи на метал і вивозили в Росію.

Останнім часом на російських підприємствах стали чіплятися до походження "терористичного" вугілля і металобрухту, тож у "Камазах" тепер в-основному — фермерська продукція. Обладнання 23 найбільш прибуткових і стратегічно важливих підприємств Донбасу розібрано і вивезено до РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Економіка" ДНР: заводи порізали на брухт, торгують яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути