середа, 21 березня 2018 12:00

Їй не заплатили: жінка провела незаконний "референдум" бойовиків у Торецьку

Їй не заплатили: жінка провела незаконний "референдум" бойовиків у Торецьку
У Торецьку жінка провела "референдум", отримала термін ув'язнення. Фото: 5 канал

Екс-главу дільничної виборчої комісії в Торецьку Дзержинський міський суд Донецької області визнав винною в організації "референдуму".

Про це свідчить вирок суду від 6 березня, передають "Новости Донбасса".

Зазначається, що у квітні-травні 2014 вона прийняла пропозицію ініціативної групи щодо організації і проведення незаконного референдуму, погодившись працювати головою ДВК.

"В день проведення "референдуму", 11 травня в приміщенні адміністративної будівлі дитячо-юнацької спортивної школи Торецької міської ради обвинувачена надавала роз'яснення виборцям про проведення незаконного голосування, контролювала і координувала роботу членів "дільничної комісії", а також організувала подальше складання та підписання протоколів про його результати та їх передачу разом з урнами, в яких містилися бюлетені, збройним представникам ДНР", - йдеться у повідомленні.

Крім того, обвинувачена визнала повністю вину в скоєнні інкримінованого злочину, пояснила, що обставини кримінального провадження, кваліфікацію своїх дій не заперечує, щиро розкаюється у скоєному. Вона додала, що розуміла, що "референдум" був незаконний. За роботу їй обіцяли заплатити, але по факту гроші не сплачували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вдень працюють, вночі катують" - бойовики ДНР тримають журналіста в концтаборі на заводі

Екс-главу виборчої дільниці засудили до 5 років ув'язнення, але звільнили від відбування реального покарання, зарахувавши один рік умовно.

Російсько-терористичні війська обстрілюють позиції неподалік Станиці Луганської, аби розведення військ не відбулось.

Зараз ви читаєте новину «Їй не заплатили: жінка провела незаконний "референдум" бойовиків у Торецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути