середа, 12 квітня 2017 13:52

"Дзвінок з Києва і "Купол" змушує відійти назад" - мінометниця жорстко розкритикувала свого командира

"Дзвінок з Києва і "Купол" змушує відійти назад" - мінометниця жорстко розкритикувала свого командира
Валерія Бурлакова воює з 2014 року на Донбасі

11 квітня мінометниця Валерія Бурлакова опублікувала жахливі подробиці про військову службу та свого командира Олексія Оцерклевича на позивний "Купол".

Бурлакова воює з 2014 року на Донбасі. Спочатку жінка-доброволець воювала в селищі Піски на Донеччині в складі "Карпатської січі". Згодом перейшла в "Правий сектор" і захищала шахту "Бутівка" біля Донецька. Влытку 2016 року Бурлакова підписала контракт зі Збройними силами України. Захищала Світлодарську дугу у складі 54-ї бригади. Валерія оприлюднила деталі боїв за Світлодарську дугу та накази командира у Facebook.

"Улітку 2016-го, коли загинув Василь Сліпак на позивний "Міф", за ініціативою "Купола" на Світлодарській дузі ми пробували захопити дві сєпарські позиції: "Мурашник" та блокпост. На "Мурашник" висунулися дві маленькі групи бійців ЗСУ. Однією керував чоловік на псевдо "Морпіх", другою – "Чорний". Блокпост мали брати неоформлені бійці "Правого сектора". Серед них був і "Міф". Правосєкі також йшли двома групами. П'ятнашка правосєків, що мала брати блокпост, взяти його не змогла. Бо з чого б піхотинцям без БМП (бойова машина піхоти. - Gazeta.ua), фактично без підтримки артилерії із цим впоратися", - пише Бурлакова.

Солдат записала на диктофон ефір рації того дня, коли загинув оперний співак Василь Сліпак.

"Чула весь ефір того ранку - 2,5 години. Хлопців, які закріпилися на "Мурашнику", "Купол" змусив відійти назад під обстрілом ворожої артилерії. Бо йому "подзвонили з Києва", - написала боєць 54-ї бригади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василю Сліпаку присвоєно звання Героя України

"Питання номер один, яке виникає в мене: чому комбат взагалі відправив неоформлених бійців на найбезнадійніший штурм? Щоб мати меншу кількість офіційних втрат на папері? Звідки вони мали отримати компенсації за поранення тощо? І чому, якщо все у цій ситуації було добре, після загибелі "Міфа" усіх нелегалів почали оформлювати? Люди навіть вночі на колінах підписували контракти. Бо смерть Василя Сліпака була занадто гучною новиною, щоб просто заплющити очі на все", - додала мінометниця.

Валерія Бурлакова також написала про накази інших командирів та призначення некомпетентних людей на важливі посади. Розповіла про розкрадання волонтерської допомоги та видурювання грошей у рядових бійців.

54-ту бригаду - захисників Світлодарської дуги - відводять з позицій. Близько року вона захищала Світлодарську ТЕЦ та сусідній Бахмут. Позиції на дузі українська армія зайняла після Дебальцівського котла. У лютому 2015 року бойовики оточили наших бійців та прицільно зі зброї різного калібру гатили по них. Бійці з великими втратами покинули Дебальцеве.

Зараз ви читаєте новину «"Дзвінок з Києва і "Купол" змушує відійти назад" - мінометниця жорстко розкритикувала свого командира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути