Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 18:29

Досі будуємо армію, як у ворога - волонтерка

Досі будуємо армію, як у ворога - волонтерка
Жінки у ЗСУ повинні бути на одному рівні з чоловіками, як у найсильніши арміях світу. Фото: Reuters

Українську армію досі розбудовують за радянськими та російськими зразками.

А потрібно орієнтуватися на найсильніші країни світу, де у війську жінки служать нарівні із чоловіками, розповіла Gazeta.ua волонтер Марія Берлінська.

"Українську армію потрібно наблизити до тих стандартів, за якими працюють найсильніші країні світу – США, Канада, Ізраїль. Воюємо з Росією, а розбудовуємо армію за зразком ворога. Тільки там збройні сили – це чоловічий закритий клуб, а жінки - жінки або обслуговуючий персонал, або об'єкт сексуальних домагань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко продовжив осінній призов до армії

Незважаючи на те, що прийнятий закон про рівні права чоловіків і жінок у армії - це великий крок уперед, його треба доопрацьовувати. Досі для жінок закриті десантно-штурмові війська, вони не можуть працювати на глибині та з вибухівкою. Не існує військових ліцеїв для дівчат. Жінка може бути полковником психологічної служби, але їй не дадуть командувати бригадою", - розповіла Берлінська.

6 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект, який надає рівні права чоловікам і жінкам для служби в Збройних силах України. Матимуть рівний доступ до посад і військових звань та однаковий обсяг відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Досі будуємо армію, як у ворога - волонтерка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути