понеділок, 20 січня 2020 15:57

Донецьк можна визволити силовим шляхом - Кривонос

Донецьк можна визволити силовим шляхом - Кривонос
Росія вдерлася на Донбас відразу після захоплення Криму. Фото: 06237

Сергій Кривонос, заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України, заявив про необхідність готовності до силового звільнення Донбасу.

"Моя думка: Збройні сили України повинні бути готові до силового звільнення територій Донбасу, якщо буде ухвалено таке політичне рішення", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Додав, що така можливість залежить від підтримки з боку міжнародної спільноти.

"Наскільки це буде можливо - залежить вже від роботи політиків на рівні підтримки інших держав. Тому що, якби не було підтримки Хорватії з боку країн НАТО, то не було б і хорватського сценарію. Варіант не виключається, якщо буде ухвалене політичне рішення. Все залежить від того, наскільки ми підготуємо свої Збройні сили. А ми повинні бути готові до цього і займаємося відпрацюванням зі звільнення нашої, підкреслюю, нашої землі. Ми не захоплюємо чужі землі, ми звільнюємо свої", - підкреслив Кривонос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко проситиме допомоги через російські обстріли

Перед ухваленням рішення про силове звільнення окупованих територій Донбасу необхідно провести комплекс заходів.

"Комплекс заходів, які необхідно провести, перш ніж ухвалити таке рішення. Перше - це продовження політичного руху на подовження і посилення санкцій щодо РФ. Друге - створення надійної системи територіальної оборони. Третє - посилення нашої армії і її здатності вести активні наступальні дії. І в тому випадку, коли цей комплекс заходів буде виконаний і коли є політичні рішення щодо Росії - доки Москва категорично не хоче їх виконувати - тоді за рахунок посилення санкцій і послаблення Росії ми повинні розуміти, що в нас є можливість звільнити свої території силовим шляхом. У разі, якщо Росія нічого не робитиме, щоб підтримати підрозділи сепаратистів. Це цілий комплекс, і зокрема міжнародна підтримка повинна до цього йти. Це треба готувати й готуватися самим. Це не за місяць-два проводиться, але це можливо", - зазначив Кривонос.

Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовилися про розведення сил та засобів біля пункту пропуску "Гнутове".

Україна наполягала на чотирьох нових ділянках – у районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселівки Другої та біля КПВВ "Гнутове", повідомляє hromadske із посиланням на два джерела у ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк можна визволити силовим шляхом - Кривонос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути