пʼятниця, 21 грудня 2018 14:37

Донбасу прогнозують невтішне майбутнє

Донбасу прогнозують невтішне майбутнє
Шахти і заводи на Донбасі за роки війни окупанти перетворили на купу металу. Фото з відкритих джерел

За 5 років війни Донбас перетворився на мертву економічну зону.

Регіон повністю знищений, а підприємства там більше функціонувати не можуть, сказав політолог Кирило Сазонов в ефірі інформаційно-аналітичного проекту "Перші про головне. Коментарі".

"Регіон розорений, практично усі шахти затоплені, а підприємства розтягнені на метал. Обидві сторони конфлікту зараз "тягнуть" повністю розорений регіон, який не може працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбас звільнимо за 5 років - Коломойський

Роботи там зараз дуже мало. Повністю нормальною вважається оплата праці у 5-6 тисяч рублів. Це приблизно 2-3 тисячі гривень. У Донбас купу грошей закачує Росія – соціальною допомогою, та Україна – пенсіями. Тобто найбільш поширений вид спорту там пенсійний туризм", - сказав Сазонов.

Також експерт зазначив, що Росія хоче будь-якими засобами домогтися, аби Україна постачала до анексованого Криму воду та світло.

Зараз ви читаєте новину «Донбасу прогнозують невтішне майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути