вівторок, 10 жовтня 2017 17:59

Донбас став темою телефонної розмови Тіллерсона з Лавровим

Донбас став темою телефонної розмови Тіллерсона з Лавровим
Рф не подобається, що миротворці можуть бути по всій території Донбасу / фото: Дзеркало тижня

9 жовтня глави зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон провели телефонні переговори.

Говорили про війну на Донбасі, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ РФ.

"Російський міністр зазначив, що просувається київською владою законопроект про "реінтеграції Донбасу" явно суперечить Мінським угодами і підриває мирне врегулювання", - сказано в повідомленні.

Під час розмови увага була приділена також підсумками зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника США в Україні Курта Волкера, яка відбулася 7 жовтня в Белграді. Сторони вказали на важливість подібних переговорів "в інтересах вироблення реалістичних підходів до виконання узгодженого в Мінську "комплексу заходів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні не потрібен миротворчий контингент - експерт

Пропозиція України розмістити миротворчий контингент ООН на всій території ОРДЛО і на кордоні з Росією суперечить мінським угодам, заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, пише Дзеркало тижня.

"Складається враження, що Київ відводить оонівським "блакитним каскам" зовсім іншу роль. Фактично їм приписується чи не роль "окупаційних сил" для "наведення порядку" на південному сході України, встановлення там міжнародного протекторату. Такі заходи є не що інше, як ревізія суті мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року. Зрозуміло, з цим ми погодитися не можемо", - сказав Карасін.

7 жовтня спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер зустрівся у Белграді з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

— Обговорювали запропонований Росією проект резолюції ООН щодо миротворців на Донбасі. Порозумілися стосовно низки позицій. Більшість розбіжностей визнали переборними, — розповідає 53-річний Владислав Сурков.

Зараз ви читаєте новину «Донбас став темою телефонної розмови Тіллерсона з Лавровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути