вівторок, 24 жовтня 2017 02:11

Донбас назвали одним із найбільш замінованих регіонів планети

Донбас назвали одним із найбільш замінованих регіонів планети
На Донбасі для піротехніків повно роботи. Фото: Главком

Помічник генсека Організації об'єднаних націй Урсула Мюллер заявила, що окупований Донбас стає одним із найбільш замінованих регіонів у світі.

"Східна Україна стикається з проблемами захисту. Вона швидко стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, і якщо проблему не вирішити, це зупинить її розвиток на багато років вперед", – заявила Мюллер на брифінгу про гуманітарну ситуацію в Україні, повідомляє Еспресо.

За її словами, розмінування і інформування про ризик мін необхідно у всіх районах, особливо уздовж лінії зіткнення, включаючи контрольно-пропускні пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селищі Передільському знайшли 12 снарядів "Смерчу" - підполковник про розмінування Донбасу

Нагадаємо, цього року НАТО передало піротехнічним підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій обладнання для розмінування на 64 тисяч євро. Також, майже чотири мільони доларів для цих цілей виділила Канада і мільйон євро направив уряд Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Донбас назвали одним із найбільш замінованих регіонів планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути