пʼятниця, 12 січня 2018 08:51

Доба на Донбасі: сили АТО зазнали втрат

Доба на Донбасі: сили АТО зазнали втрат
Бойовики 9 разів за добу порушували перемир'я. Фото: 112.international

Минулої доби на Донбасі загинув один український воїн, четверо отримали поранення і травми.

Про це повідомив речник штабу АТО Василь Лабай.

"На жаль, серед наших військовослужбовців знову є втрати. Під час виконання бойового завдання загинув один український воїн. Він підірвався під час проведення розмінування ділянки на Донецькому напрямку. Ще двоє наших військовослужбовців зазнали поранень, двоє – отримали бойові травми. Постраждалі доправлені до військових шпиталів", - повідомив Лабай.

За його інформацією, бойовики за добу 9 разів порушували перемир'я.

"На Луганському напрямку основна вогнева активність противника спостерігалася у районі Світлодарської дуги. Ворог зі 120 та 82-міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь довкола Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно стріляв по захисниках Новолуганського. Біля цього населеного пункту наші військовослужбовці були вимушені відкривати вогонь у відповідь. Також із великокаліберних кулеметів незаконні збройні формування порушували перемир'я біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов'я. Тут окупанти активно застосовували 120 та 82-міліметрові міномети на околицях Широкиного, Гнутового і Лебединського. Крім того, із гранатометів різних видів були обстріляні оборонці Пісків", - сказав Лабай.

Крім того, бойовики сім разів запускали безпілотники, що заборонено Мінськими домовленостями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці поїздки Савченко до бойовиків

10 січня на Донбасі загинули троє воїнів АТО. Це - доброволець батальйону "Донбас" 31-літній Володимир Анадимб, 37-річний Геннадій Вегера та Віктор Сухін.

Зараз ви читаєте новину «Доба на Донбасі: сили АТО зазнали втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути