четвер, 16 березня 2017 11:33

ДНР приєдналась до святкування річниці окупації Криму

ДНР приєдналась до святкування річниці окупації Криму
Олександр Захарченко керівник терористів ДНР

Захарченко назвав Росію рідною для Криму і Донбасу.

Про це на мітингу в Сімферополі заявив голова терористів ДНР, передає РІА Новини.

"Річниця референдуму в Криму - спільне свято як для Криму, так і Донбасу, для яких Росія є батьківщиною", - заявив Захарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко розширює кордони ДНР

"Так, у нас йде війна, у нас стріляють, у нас гинуть люди. Але 16 березня - не тільки ваше свято. Шістнадцятого березня три роки тому ви пішли вперед, ми пішли слідом", - сказав Захарченко.

Майже три роки Донеччина перебуває під окупацією бойовиків. Після референдуму 11 травня 2014 року вони проголосили так звану Донецьку народну республіку. До війни на цих територіях мешкали 3,9 млн осіб, 2016 року - 2,3 млн. Ватажком так званої ДНР проголосили Олександра Захарченка. До війни він мав широкий профіль діяльності - від видання книг до оптової торгівлі продовольством, алкоголем і тютюном.

Росія відправила черговий "гумконвой" на Донбас. Про це повідомили в міністерстві надзвичайних ситуацій Росії. На Схід України вирушили 40 білих КамАЗів, які везуть 500 т гуманітарки. Російська влада відмовилася пояснити Україні, що за вантаж вони перевозять. "Гумконвої" не поїдуть через контрольовані ділянки кордону.

Зараз ви читаєте новину «ДНР приєдналась до святкування річниці окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути