вівторок, 22 червня 2021 14:39

ДНР візьме участь у фестивалі "братніх народів" замість України

ДНР візьме участь у фестивалі "братніх народів" замість України
З 2014 року Україна ігнорує фестиваль "Слов'янська єдність". Проходить за участі Білорусі й Росії. Фото: Брянські новини

На фестивалі "Слов'янська єдність" у Білорусі цьогоріч Україну замінить так звана Донецька народна республіка.

Про це повідомляє "Радыё Свабода".

Заходи відбуватимуться переважно онлайн. У програмі заплановані онлайн-спектаклі Брянського театру юного глядача й палацу мистецтв Бобруйська, Могильовського театру драми й комедії, а також Донецького республіканського молодіжного театру з Макіївки. Також відбудуться телеконференції за участю Гродненського театру ляльок і Горлівського міського театру ляльок.

Фестиваль "Слов'янська єдність" проводять із 1970-х біля пам'ятника "Три сестри", де сходяться кордони Білорусі, Росії та України. Україна не бере в ньому участі з 2014 року, коли Росія окупувала Крим і частину Донбасу, розпочала війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіркін запропонував Лукашенку "спільно боротися за Білорусь"

16 червня так званий генеральний прокурор ЛНР Сергій Горенко заявив, що "республіка" провела "слідчі дії" з опозиційним білоруським журналістом Романом Протасевичем.

Посольство України в Білорусі звернулося до Мінська по офіційні пояснення через цю заяву.

"Жодної генпрокуратури ЛНР не може бути за визначенням. Фактичний контроль на тимчасово окупованих територіях в Луганській області здійснює окупаційна адміністрація Російської Федерації", - заявив речник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Зараз ви читаєте новину «ДНР візьме участь у фестивалі "братніх народів" замість України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути