пʼятниця, 17 листопада 2017 14:38

ДНР та ЛНР організували "гарячу" лінію для доносів

ДНР та ЛНР організували "гарячу" лінію для доносів
Фото: thestar.com

Так звані ДНР і ЛНР організували "гарячу" лінію, за якою жителі можуть повідомляти про "злочини українських військових і силовиків".

Про це інформує "Радіо "Свобода".

Телефонна лінія орієнтована на жителів територій, які контролюються українською владою. При цьому окупанти готові навіть давати винагороду за доноси.

Голова слідчого управління СБУ (2014-2015) Василь Вовк вважає, що в Україні є інформатори, які співпрацюють з бойовиками.

"Вони дійсно інформують. І СБУ затримує таких людей навіть у Києві", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму окупанти ловлять "бандерівців" через дитсадки

Новини окупантів насичені розповідями про нібито скоєні злочини української армії. Боротися з такими фейками намагаються активісти організації StopFake. Проте, спростовувати всі інформаційні сюжети просто неможливо.

"Таких новин десятки. Навіть якщо ви спростували одну новину, залишається ще девять", - вважає політичний експерт Юрій Тишкевич.

Нагадаємо, що в Донецьких школах дітям викладають предмет "громадянська відповідальність", на якому змушують писати доноси на родичів, друзів та сусідів.

Зараз ви читаєте новину «ДНР та ЛНР організували "гарячу" лінію для доносів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути