Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 10:48

"Вдень працюють, вночі катують" - бойовики ДНР тримають журналіста в концтаборі на заводі

"Вдень працюють, вночі катують" - бойовики ДНР тримають журналіста в концтаборі на заводі
Бойовики ДНР утримують журналіста в концтаборі - подробиці. Фото: Facebook.

Бойовики російсько-терористичного формування ДНР утримують журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) на території заводу "Ізоляція", де влаштовано справжній концтабір.

Про це повідомив екс-нардеп Єгор Фірсов, на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, зі Стасом періодично зустрічається його мати.

"Стас живий. Намагається триматись. Але скаржиться на стан здоров'я. Його й надалі мучає хронічний бронхіт, який в нього ще з дитинства. І сильний зубний біль", - розповів Фірсов.

Фірсов зазначив, що на території заводу бойовики ДНР з самого початку облаштували в'язницю, де тримали і катували полонених.

"Ті хто побував у полоні, називають це місце справжнім концтабором, де полонених вдень змушували працювати, а вночі катували", - додав він.

Крім того, так званий "суд" бойовиків ДНР по справі Стаса постійно переноситься, розгляд справи і винесення вироку планувалися ще у 2017 році, але процес триває до цього часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики зірвали розведення військ на Донбасі

"Зараз ми плануємо видати збірку його статей, які він писав про ситуацію в ОРДЛО. Цим хочемо привернути увагу до його ув'язнення. В тому числі, видати також і іноземною мовою, чим привернути увагу до Стаса на європейському і американському рівні", - написав Фірсов.

Стас Асєєв (Васін) потрапив у полон бойовиків ДНР у червні 2017 року.

"У період обміну всіх на всіх обміняти Стаса не вдалося. Ми намагалися спілкуватись, з ким тільки можливо. Задіяли як офіційні, так і неофіційні канали комунікації, у тому числі церковні, журналістські та політичні. Але на той час, з боку терористів навіть говорити не хотіли про можливість обміну", - написав Фірсов.

За весь період незалежності в регіоні не було проукраїнської влади, але місцеві посадовці не були відкрито проросійськими. Звільнений з полону бойовиків ЛНР ультрас Артем Ахмеров в інтерв'ю для Gazeta.ua розповів про життя у Луганську під час російської окупації.

Зараз ви читаєте новину «"Вдень працюють, вночі катують" - бойовики ДНР тримають журналіста в концтаборі на заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути