четвер, 21 квітня 2022 15:23

"Для нас залишилися години, про дні вже не йдеться," - командир морпіхів ЗСУ з Азовсталі

"Для нас залишилися години, про дні вже не йдеться," - командир морпіхів ЗСУ з Азовсталі
Військовий повідомив, що артилерійські обстріли заводу тривають по 7-10 годин на добу. Фото: скрін з відео

Українські морські піхотинці вкотре просять світову спільноту допомогти організувати екстракцію військових або хоча б "зелені коридори" для виводу цивільних та поранених з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це в коментарі "Схемам" повідомив 21 квітня Сергій Волинський ("Волина"), командир 36-ї окремої бригади морських піхотинців Збройних сил України, яка зараз перебуває в оточенні на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.

На території підприємства залишаються сотні цивільних, понад 500 поранених бійців та інші українські військовослужбовці, які боронять позиції під обстрілами артилерії окупаційних сил РФ. Російська сторона, попри офіційні заяви про "режим повної тиші для забезпечення гуманітарних коридорів", продовжує обстріли території заводу, які тривають по 7–10 годин на добу, застосовуючи у тому числі фугасні авіаційні бомби ФАБ-3000.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Маріуполем виявили 30-метрову братську могилу – тіла привозять вантажівками

"Це робота дипломатів, це робота пана президента, це робота міжнародної спільноти. Потрібно кричати! Просто словами підтримки і глибокими подихами ситуацію вже не врятувати. Вона перейшла критичну межу. Має бути всім соромно, починаючи від Байдена, який закликає світ до демократії та людяності, і до останнього політика, який лягає спати в теплу, чисту постіль, який вдосталь їсть та п'є води, за те, що тут діти перебувають більш як 50 діб за умов повної ізоляції", – заявив Волинський

"Ми маємо надію, що світові лідери і дипломати всього світу все ж почують нас і знайдуть правильну платформу, знайдуть шляхи вирішення ситуації. Для нас, можливо, залишилися години, про дні, мабуть, уже й не йдеться", – повідомив він.

Військовий повідомив, що артилерійські обстріли заводу тривають по 7-10 годин на добу. За ними слідом відбуваються спроби російських військових взяти Азовсталь штурмом. Для цього, за словами Волинського, окупаційні сили створюють великі групи по 100 осіб з підтримкою БТР та танків.

"Противник має у десятки разів більшу чисельність угруповання, повністю контролює небо, бомбардує нас бомбами, наприклад такими, як ФАБ-3000. Залишаються вирви там по 20 метрів завглибшки в землі. Постійно використовується артилерія різних калібрів, у тому числі ракети, у тому числі артилерія, яка базується на морі", – повідомив Волинський.

"Більш як півтисячі поранених військовослужбовців, на території перебувають сотні цивільних осіб, серед них діти та жінки. Їжі немає, води немає, медикаментів немає… У підвальних та напівпідвальних приміщеннях через сирість не загоюються рани, хлопці гниють… Отака ситуація", – пояснює Волинський.

Президент Володимир Зеленський заявив, що поки що Збройні сили України у військовий спосіб не можуть розблокувати Маріуполь на Донеччині. Водночас українська влада робить усе можливе для цього.

Зараз ви читаєте новину «"Для нас залишилися години, про дні вже не йдеться," - командир морпіхів ЗСУ з Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути