субота, 15 квітня 2017 22:50

"Дім там, де не стріляють": діти-переселенці розказали про війну

"Дім там, де не стріляють": діти-переселенці розказали про війну
Діти вимушених переселенців сумують за своїми іграшками, домашніми улюбленнцями та хочуть повернутися в дім, де не стріляють

"Діти війни" сумують за своїми іграшками й мріють повернутися в домівки, де не стріляють.

Діти вимушених переселенців зі Сходу поговорили з кореспондентом Gazeta.ua під час презентації книги "Коли твій дім забрала війна".

"Ми з мамою приїхали в Київ, - каже 6-річний Олександр, - А до цього жили в такому місті... Зараз я згадаю, як його... В Єнакієвому. У мене там старша сестричка залишилася. Хочу в дім,де не стріляють. Біля нас багато стріляли. Деякі солдати падали і вже не вставали, бо помирали. Наші солдати переможуть, але не всі. Бо багатьох уб'ють".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філатов назвав позитив і негатив від переселенців

"Я хочу додому, - каже 5-річний Захар, - Там мені подобалося моє ліжко. Воно на два поверхи і я вгорі спав. Іще мій "Лего" залишився. І бабуся Ніна. Я не знаю, як вона там живе, бо там страшно, стріляють".

Відсутність державної підтримки внутрішньопереміщених осіб може вилитися у соціальний протест. Існує ризик переселенського майдану. Він вимагатиме у держави забезпечення своїх прав - на працю, житло і здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «"Дім там, де не стріляють": діти-переселенці розказали про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути